2. Secțiunea A "Date de identificare a plătitorului"

În caseta "Cod de identificare fiscală" se completează codul de identificare fiscală atribuit plătitorului de venit, conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

În situația în care declarația se completează de către împuternicit/reprezentantul fiscal, desemnat potrivit legii, se înscriu codul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal competent persoanei ale cărei obligații sunt îndeplinite, precum și datele de identificare ale acesteia, iar la rubrica "Funcția/Calitatea" din formular se înscrie "Împuternicit". În cazul în care plătitorul este înregistrat în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, în prima căsuță se înscrie prefixul RO.

În rubrica "Denumire" se înscriu, după caz, denumirea sau numele și prenumele plătitorului de venit.

Rubricile privind adresa se completează cu datele privind adresa domiciliului fiscal al plătitorului de venit.

 

3. Secțiunea B "Date privind creanța fiscală"

Coloana "Denumire creanță fiscală": se înscrie denumirea impozitului pe venit reținut la sursă de către plătitor supus operațiunii de regularizare. Creanțele reprezentând impozit pe venit reținut la sursă se regăsesc în Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat care se declară în formularul 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat" sau în Nomenclatorul "Creanțe fiscale" care se declară în formularul 112 "Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate".

Pentru fiecare tip de impozit supus operațiunii de regularizare se completează în același formular câte un tabel generat cu ajutorul programului de asistență, corespunzător tipului de impozit, în conformitate cu instrucțiunile de mai jos.

Rândul 1 "Suma datorată în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea"-se înscrie suma reprezentând impozitul pe venit reținut la sursă, datorat în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea sumelor către beneficiarii de venit, conform legii.

Suma se preia, după caz, de la rd. 1 "Suma datorată" din formularul 100 "Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat", respectiv de la rd. 1 "Suma datorată" din formularul 112 "Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate", în situația în care, în perioada de raportare, există obligația declarării creanței supuse regularizării. Prin excepție, în situația în care, în perioada fiscală menționată, nu au rezultat sume datorate reprezentând impozit pe venit reținut la sursă, se înscrie cifra 0 (zero).

Rândul 2 "Suma restituita beneficiarilor de venit în perioada de raportare"-se înscrie suma restituită de către plătitor beneficiarilor de venit în perioada de raportare.

Rândul 3 "Diferența de plată la bugetul statului"-se înscrie diferența dintre suma înscrisă la rândul 1 și suma înscrisă la rândul 2.

Rândul 4 "Diferența solicitată la restituire"-se înscrie diferența dintre suma înscrisă la rândul 2 și suma înscrisă la rândul 1.