Conversatie deschisa in Alte probleme contabile la 27.10.2021
505 1 1
Robert
Utilizator neinregistrat
27.10.2021

Buna ziua
Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire:

1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk PJ, întrebarea ar fi dacă la depășirea plafonului de 300.000 lei/an fiscal trebuie sa platesc TVA la final de an cumva din suma ce o încasez momentan, sau sa facturez +TVA , dar nu stiu daca accepta firma sau sa pun pe facturi reversed VAT applied ?

UK după brexit nu mai este in UE și nu trebuie sa cer cod TVA intracomunitar din ce am citit, cred ca este un caz mai special.

La facturile externe dar in UE am inteles ca nu se plateste TVA pana la 100.000€ pentru export de servicii însă in cazul meu nu am reușit sa aflu cum trebuie facut, deșii am vazut comentarii ca merge la fel ca pentru clienții din NON-UE, doar specificat pe facturi reversed VAT, ca pentru clienții din UE, deși devi plătitor de TVA in România, nu datorezi și nu facturezi TVA pentru prestarea se servicii externa in UE.

Tot ce stiu este ca după 100.000€ se trece automat de la norma pe venit la sistem real. Taxele de acolo le-am inteles in mare deși nu stiu dacă se Adaugă TVA și acolo ?

2.Trebuie sa mai fac ceva dovada cumva ca acel client este din uk la ANAF sau Reg. comerțului ?

 

Nu exista raspunsuri momentan. Raspunde primul la intrebare.
Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.