Conversatie deschisa in Alte probleme fiscale la 05.10.2018
1884 4 4
Lucian
Utilizator neinregistrat
05.10.2018

Nu am facut incasari pe casa de marcat veche de minim 6 luni .Sunt obligat sa schimb casa daca in continuare nu mai fac incasari, deoarece produsele care le am nu se mai vand.Multumesc !

Oana
Utilizator neinregistrat
05.10.2018

In principiu nu-mi dau sema daca mai desfasori activitate sau nu "produsele care le am nu se mai vand". 

Pare ca nici nu ai un spatiu in care sa te adrezei, pentru vanzarea produselor respective, persoanelor fizice. 

Potrivit OUG care impune utilizarea caselor de marcat, 

"Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale."

In acest caz nu ai nevoie de casa de marcat. 

Daca vinzi pe net si livrezi prin curier, iar nu ai nevoie de casa de marcat (este prevazut la excepti: 

"Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activități:
h) comerțul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum și prin corespondență, cu excepția livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine și unitățile de alimentație publică, pe bază de comandă;"

Daca insa vinzi pe net, clientul face comanda si vine sa ridice bunul de la sediul tau, se considera ca este vanzare facuta direct catre persoane fizice si iti trebuie casa de marcat. 

Depinde de situatia in care te afli. 

Lucian
Utilizator neinregistrat
06.10.2018

Detin spatiul ,magazin ,dar marfa se refera la piese auto respectiv dacia care nu se mai vand .De aceea am  inchis spatiul declaratiile le am depus conform legii in vigoare ,inclusiv bilant etc., normal in zero.Nu vand online .In aceasta situatie intreb daca casa de marcat trebuie sa o inlocuiesc daca nici in continuare nu mai fac incasari pe ea. Firma nu as vrea sa o radiez sau sa suspend activitatea , numai daca legea nu imi permite sa tin casa de marcat veche .Multumesc!   

Oana
Utilizator neinregistrat
08.10.2018

"Detin spatiul" inseamna ca il aveti, dar inteleg ca nu mai este utilizat pentru activitati comerciale ("De aceea am  inchis spatiul"). In acest caz nu va mai adresati cumparatorilor, persoane fizice, motiv pentru care nu mai aveti nevoie de casa de marcat. 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.