Conversatie deschisa in Alte probleme fiscale la 29.01.2020
950 2 2
Marian
Utilizator neinregistrat
29.01.2020

Stiu ca toate entitatile au obligatia de raportare atunci cand au tranzactii suspente indiferent de suma sau obligatia raportarii de tranzactii peste 10.000 euro indiferent daca sunt suspecte sau nu. Intrebarile mele se refera la cine are obligatia de a desemna persoana si de crea cont acum (chiar daca nu are de raportat nimic in numerar):. Intrebarile sunt:

1. Firma SRL - care face testari si verificari tehnice pentru aparatele din cazinouri (si aparate similare - NU are nicio treaba cu activitatea de jocuri de noroc ci cu aparatele, cu partea tehnica) are obligatia de a crea cont si desemna persoana? CAEN 7120 - Activitati de testari si analize tehnice  Sau creeaza si desemneaza doar cand are ceva de raportat ?

 

2. Societate civila de avocati - cu CAEN 6910 - Activitati juridice. Mentionez ca NU acorda asistenta / servicii care se incadreaza la art 5, alin 1, lit f. Ci sunt avocati cu cazuri in instanta pe diverse domenii, omoruri, accidente, ..etc .. dar nu pe financiar. Aici exista obligatia de a crea cont si desemna persoana?  Sau creeaza si desemneaza doar cand are ceva de raportat ? Dar un Cabinet Individual de avocatura ?

 

3. Firma SRL - activitate instalatii / constructii si uneori comert tot din domeniul instalatii si constructii civile.  Aici exista obligatia de a crea cont si desemna persoana?  Sau creeaza si desemneaza doar cand are ceva de raportat ?

 

4. Firma - SRL - de optica medicala - activitate CAEN 4774 - comert si CAEN 8622 - asistenta medicala.  Aici exista obligatia de a crea cont si desemna persoana?  Sau creeaza si desemneaza doar cand are ceva de raportat ?

 

5. Firma - SRL - cu activitate de AUDITOR, servicii contabilitate si OCAZIONAL (spre deloc) ofera servicii de consultanta financiara (CAEN CUI: 6920 - Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta în domeniul fiscal). Aici din ce inteleg trebuie creat cont deoarece intra la litera e... Totusi ce selectez cand creez contul ? Tipul de activitate Auditor sau Consultanta financiara ? Nu am nimic de raporttat acum, dar trebuie sa creez cont chiar daca nu am de raportat ?

 

6.Într-un SRL - un asociat care isi ia dividende prin hotarare AGA - sa spunem de exemplu  60.000 lei in numerar din casieria societatii. Dar nu mai mult de 10.000 lei pe zi. Atat ia din casierie, 10.000 lei / zi. zile consecutiv sau aleatoriu, cu pauze.

 

7.  Depunerea de numerar din casieria societatii in contul bancar al societatii a unei sume de 70.000 lei, intra in sfera tranzactiilor raportate de banca ? sau trebuie raporatata de societate ?

 

8. Ultima intrebare: Nu imi mai este clar de asemenea daca entitatile raportoare (cum ar fi cei care dau consultanta fiscala sau notarii..etc), respectiv cei care au creat cont, depun raport pe 0 chiar daca nu au nimic de raportat .. ?

 

Va multumesc tare mult !

 

Anca
Utilizator neinregistrat
29.01.2020

WOW!

Plecam de aici: https://www.theexperts.ro/noutati-diverse/spalarea-banilor-entitati-raportoare-legea-129-2019

Raspund dupa cum consider eu ca este corect: 

1. NU intra sub incidenta legii (daca nu efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro)

2. NU intra sub incidenta legii. 

3. NU intra sub incidenta legii (daca nu efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro)

4. NU intra sub incidenta legii (daca nu efectuează tranzacții în numerar a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro)

5. Intra sub incidenta legii. 

6. Cred ca se incadreaza la litera i) din link;

7. NU cred ca este obligatia societatii ci a bancii. 

8. Nu exista frecventa, deci nu exista raport pe "zero". 

 

Referitor la inregistrare: inregistrarea se face pe site-ul lor (se alege un nume de utilizator). Formularul se trimite la ei prin posta, iar ei raspund trimitand parola. Evident, tot ei creeaza si contul. 

 

 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.