Conversatie deschisa in Contabilitatea in partida dubla la 12.06.2020
845 2 2
cristiangc
Utilizator inregistrat
12.06.2020

Buna ziua,

Am o nelamurie in ceea ce priveste Imobilizarile corporale/necorporate creeate in regie proprie. Am inteles ca in Romania se folosec conturile de cheltuieli si venituri (721/722) pentru inregistrarea lucrarilor. 

clasa 6x = Materii prime, salarii etc

clasa 2x = 721/722

Pot confirmat cu cineva daca acestea sunt intrarile?

Eu locuiesc in Uk, si lucrez ca accountant, ACCA, (capital accountant) si nu folosim niciodata Contul de profit si pierdere (profit and loss) in inregistrarea activelor. Este mult mai simplu

Asset class (in progress) echivalent clasa 2x = Materii prime/ salarii/ furnizori etc

Mi se pare ca se influenteaza rezultatul financiar final in acest fel, ambele veniturile si cheltuielie, marja profitului, asset turnover etc. 

Daca stie cineva mai multe despre aceasta, va rog sa spuneti. Poate imi scapa ceva

Multumesc

Cristian

Tibi
Utilizator neinregistrat
16.06.2020

Daca investitia este realizata in regie proprie, se inregistreaza cheltuielile in functie de natura lor: salarii, materiale, etc. Suma tuturor acestor cheltuilei se inregistreaza, periodic (imobilizari in curs) pe venituri (ct. 722), astfel incat, la final, venituri = cheltuieli. Rezulta impact zero pe contul de profit si pierdere, cum este si normat. 

Daca investiatia este realizata de catre un tert, toate prestatiile constructorului se inregistreaza in imobilizari in curs si la final se transfera in contul de imobilizari corespunzator. 

Nu mi s-ar parea corect sa inregistrezi salarii sub forma 2XX = salarii, cu atat mai mult cu cat nu toata lumea lucreaza, poate, pentru activul respectiv. 

Plus ca mai sunt si costuri auxiliare (care nu sunt direct atribuibile propiectului) caz in care se repartizeaza la investitii pe o baza de proportionalitate. 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Contabilitatea in partida dubla avand ca subiect Contabilitate imobilizari