Conversatie deschisa in Contabilitatea in partida dubla la 05.11.2019
1113 2 2
Marinela
Utilizator neinregistrat
05.11.2019

Pentru ca societatea a renuntat la una dintre activitatile sale incepand cu luna trecuta, doua utilaje nu vor mai fi utilizate pentru o perioada nedeterminata de timp. Ele nu se pot vinde, motiv pentru care pana la reluarea activitatii respective vor ramane neutilizate. Ce sa fac, sa le trec in conservare sau sa le amortizez in continuare, pana expira durata de viata?

Ionela
Utilizator neinregistrat
05.11.2019

In mod normal in situatia in care un mijloc fix nu mai este utilizat el trebuie trecut in conservare. Pentru mijloace fixe trecute in conservare nu se mai calculeaza amortizarea si nu se mai recunosc costuri aferente deprecierii lor.

Alegerea pentru una dintre cele doua solutii (sa fie trecut in conservare sau sa se continue amortizarea lui) depinde si de politicile contabile adoptate de catre societate.

Daca se opteaza pentru trecerea in conservare, valoarea fiscala ramasa neamortizata la momentul trecerii in conservare se recupereaza pe durata normala de utilizare ramasa incepand cu luna urmatoare iesirii din conservarea acestora. Tot atunci se recalculeaza si valoarea amortizarii valoarea ramasa impartit la numarul de luni ramase.
 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Contabilitatea in partida dubla avand ca subiect Catalogul mijloacelor fixe