Conversatie deschisa in Contabilitatea in partida simpla la 13.04.2018
3084 3 2
Dudu
Utilizator inregistrat
13.04.2018

Buna ziua, am de gând să-mi deschid un PFA pentru mini business-ul meu in marketingul afiliat. Am insa o nedumerire și anume: compania cu care o să lucrez(cu sediul în usa) va face plățile exclusiv prin PayPal iar eu voi retrage banii din PayPal în contul bancar atașat PFA ului. Întrebarea este: cum voi tine contabilitatea? In registrul jurnal va trebui sa trec sumele de bani (RON) care îmi intră în contul din banca ? sumele în dolari care intra în contul de PayPal? Sau ambele? Ce documente va trebui sa mai atașez? Extras de cont din Romania? Istoric plati PayPal? 

O alta nedumerire ar fi .. cum facturez? E ok daca fac factura pe numele companiei din sua în momentul în care primesc banii din PayPal în contul bancar de pe PFA? Banii din paypal îi voi primi direct in Lei.

Ioan
Utilizator neinregistrat
16.04.2018

Discutia este mai lunga, dar se rezuma la urmatoarele: 

- PFA se taxeaza la incasari. In contrapartida poti avea si plati (efective sau asimilate). De ex. poti plati un furnizor (plata efectiva) sau poti avea o cheltuiala cu diferente de curs (nu e plata efectiva, dar se ia in calcul). impozitul il datorezi la venitul net. 

- da, emiti facturi - dupa ce ai un raport care iti arata suma cuvenita sau chiar in ziua incasarii - depinde de cerintele partenerului. 

- pentru incasari nu ai nevoie de alt doc justificati, extrasul de cont este el insuri doc justificativ. 

Dudu
Utilizator inregistrat
16.04.2018

Am înțeles, multumesm mult

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.