Conversatie deschisa in Contencios administrativ la 19.02.2020
823 1 1
Dorian
Utilizator inregistrat
19.02.2020

Militarii angajati pe baza de contract din cadrul Ministerului de Interne, fostii sergenti angajati in perioada 1999 -2003 erau asimilati functionarilor publici , cadrelor militare in activitate, sau erau asimilati personalului contractual fiind aplicabile prevederile codului muncii pentru aceasta categorie de personal.

Militarii mai sus mentionati nu faceau parte din corpul subofiterilor si astfel nu puteau fi asimilati cadrelor militare in activitate,chiar legea o spune ca primul grad de subofiter este sergent major, militarii vizati avand gradatia de sergenti.
Militarii mai sus mentionati ,pentru a intra in corpul functionarilor publici ,in principal trebuia sa indeplineasca cerinta studiilor,studii medii.,insa acestia detineau studii de 8 clase.
La angajare, acestia au semnat un contract de munca intemeiat pe prevederile din codul muncii , asa cum si denumirea de militar angajat pe baza de contract sugereaza existenta unui contract.
Cadrele militare in activitate nu sunt salariati in sensul legii codului muncii ,ci acestia au un raport de serviciu in baza unor legi speciale.
Chiar si legea cadrelor militare face distinctia dintre cadre militare in activitare si militarii angajati cu contract.
Pana la urma li se aplica prevederle codului muncii acestei categorii de personal ,sau nu ?
Aceasta este nelamurirea mea.

Nu exista raspunsuri momentan. Raspunde primul la intrebare.
Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.