Conversatie deschisa in Noutati diverse la 01.04.2020
1063 9 8
Doru
Utilizator inregistrat
01.04.2020

As dori sa ma lămurească un expert daca beneficiez de 1/2 din indemnizație pentru PFA în starea de urgenta, dacă sunt pensionat cu grad 2 de invaliditate și 1/2 program de lucru. 

Oana
Utilizator neinregistrat
02.04.2020

Nu exista o excludere expresa in ceea ce-i priveste pe pensionari. Atat timp cat pensionarii nu se exclud de la a li se acorda indemnizatie, as zice sa vi se cuvine. Nu pot sa ma exprim asupra contravalorii indemnizatiei, desi nici in aceasta privinta nu exista limitari exprese. 

A.K.
Utilizator neinregistrat
02.04.2020

Buna.

Daca am contract de munca cu norma intreaga suspendata si beneficiez de indemnizatie cs angahat  mai am si PFA fara activitate pe consultanta, pot obtine indemnizatia pe PFA?

Multumesc

 

Oana
Utilizator neinregistrat
02.04.2020

Nici aici nu exista conditii care sa limiteze acordarea indemnizatiei. Numai ca in acest caz trebuie sa va asigurati ca declarati date reale - activitatea PFA-ului sa se fi intrerupt efectiv din cauza starii de urgenta. Orice alt motiv al intreruperii, o intrerupere partiala sau, mai rau, continuarea activitatii (fara facturare) v-ar limita acest drept. 

Doru
Utilizator inregistrat
02.04.2020

Vă mulțumesc mult.

Nu sunt complet lămurit dar este un pas înainte. Poate mai răspund și legiuitorii. 

Dana
Utilizator neinregistrat
04.04.2020

Buna ziua,

Daca am PFA si depun actele pentru indemnizatie,dar apare o comanda de la client, eu mai pot sa facturez comanda sau trebuie sa refuz clientul?

0
Anda - 04.04.2020

Daca activitatea PFA-ului a fost intrerupta de undeva din luna martie, iar intreruperea a durat cel putin pana la sfarsitul zile, pentru acele cateva zile din martie se poate depune. 

Daca dai raspuns favorabil solicitarii potentialului client, inseamna ca se reia activitatea si nu se mai indeplineste conditia din OUG 30, deci odata cu reluarea activitatii nu se mai poate solicita indemnizatia de la stat. 

 

belean
Utilizator neinregistrat
04.04.2020

de ce nu functioneaza saitul pt depunere documente apis mures plati.covid.ms@mmanpis.ro

0
Anda - 04.04.2020

Site-ul functioneaza, adresa este bune (http://mures.mmanpis.ro/)

Inteleg ca primiti raspuns ca nu a fsot trimis mail-ul?

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.