Conversatie deschisa in Obligatii fiscale la 11.01.2018
1549 2 2
daniela
Utilizator neinregistrat
11.01.2018

Buna ziua! Am nevoie de ajutor, in ideea de a ma lamuri daca potrivit declaratiei 600 trebuie sa platesc CAS si CASS din impozit pe venit obtinut din activitatea comerciala a unei IF . Sunt salarita unei scoli -contract de munca norma intreaga  si deci sunt asigurata social, in cadrul IF- ului am calitatea de asociat cu soacra mea care este pensionara. Deci, avem obigatia de a plati sau ne incadram la pers. exceptate!

Va multumesc!

Ionela
Utilizator neinregistrat
11.01.2018

Nu mai discutam de plafoane - plafoanele cred ca sunt intelese. Daca nu se depasesc plafoanele nu se datoreaza CAS / CASS - nu se depune declaratia. 

Daca se depasesc plafoanele, 

- pentru CAS: soacra nu datoreaza (e pensionar), dar Dvs. datorati. 

- pentru CASS: ambele datorati. Pentru pensionari exceptia este doar la veniturile din pensii, iar pt dvoasta, veniturile din salarii nu constituie exceptie. 

Problema pe care o vad este la calcul plafon, pentru ca vorbim de o entitate cu 2 asociati, iar problema se pune astfel: plafoanele se calculeaza individual?

La CASS pare simplu: datoreaza persoana fizica ce a obtinut venituri din sursele enumerate, iar calculul se face pe fiecare persoana membra in IF. 

Cred ca la fel este si in cazul CAS. 

 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Obligatii fiscale avand ca subiect Formulare fiscale
  Citeste mai multe despre Obligatii fiscale