Taxa pe valoarea adaugata
TVA: persoane impozabile, operatiuni impozabile, livrari de bunuri si prestari de servicii (RO, UE si NON UE), achizitii de bunuri si servicii (RO, UE si NON UE), exigibilitate, masuri de simplificare si fapt generator, contribuabili inactivi, obligatii specifice si rambursari de TVA. Alte aspecte legate de TVA.
Impozitul pe profit
Discutii despre impozitul pe profit: baza impozabila, venituri si cheltuieli, reinvestirea profitului, pierderi fiscale, declarare si plata. Fuziuni, divizari si dizolvari. Asocieri cu sau fara personalitate juridica. Sedii permanente.
Impozitul pe venitul microintreprinderilor
Discutii despre impunerea microintrepriderilor: venituri impozabile, impozitarea veniturilor, declarare si plata.
Impozitul pe venit
Discutii despre impozitul pe venit din diverse surse: salarii si asimilate salariilor, activitati independente, chirii, investitii, pensii, activitati agricole, silvicultura si piscicultura, premii si jocuri de noroc, transferul proprietatilor imobiliare. Declarare si plata.
Contributii sociale
Discutii despre contributii sociale: baze de calcul, reguli specifice, stabilire si plata. Diverse alte probleme legate de contributiile sociale.
Impozite si taxe locale
Discutii despre impozitele si taxele locale: impozit pe cladiri, pe teren, pe mijloacele de transport. Taxa de reclama si publicitate. Impozitul pe spectacole. Alte impozite si taxe locale.
Impozitul pe veniturile nerezidentilor
Discutii despre nerezidenti: venituri impozabile in Romania, impunere, obligatii fiscale, conventii de evitare a dublei impuneri.
Impozitul specific
Discutii despre Impozitul specific: conditii, mod de calcul, declarare si plata.
Impozite persoane fizice
Discutii despre impozitarea in general a veniturilor realizate in calitate de persoana fizica. Impunere si reguli specifice.
Accize
Discutii despre accize: alcool si bauturi alcoolice, tutun prelucrat, produse energetice si energie electrica, alte discutii despre accize.
Impozitul pe reprezentante
Impozitul pe reprezentante: stabilire, declarare si plata. Conditii specifice.
Alte taxe si impozite
Discutii despre alte taxe si impozite neregasite anterior.
Obligatii fiscale
Discutii despre obligatii fiscale specifice derularii unei activitati: inregistrarea fiscala, contributii sociale, formulare fiscale, creante fiscale, amenzi, dobanzi si penalitati de intarziere, registrul unic de control. Controale fiscale.
Codul fiscal - generalitati
Diverse aspecte legate de codul fiscal, altele decat cele regasite anterior.
Codul de procedura fiscala - generalitati
Diverse aspecte legate de procedura fiscala.
Expertize fiscale
Discutii legate de expertizele fiscale. Aspecte practice.
Alte probleme fiscale
Discutii despre alte probleme fiscale, neregasite anterior.