Articolele 456 alin. (4) si 464 alin. (4) au in vedere stabilirea unor scutiri pentru terenurile si cladirile utilizate pentru prestarea se servicii turistice, in scopul sprijinirii celor care, datorita caracterului activitatii, nu pot incasa venituri, de-a lungul unui an, doar pe parcursul unei perioade limitate de timp. 

 

În practică autoritățile locale și instituțiile de control au găsit interpretări diferite ale textelor de lege care fac obiectul prezentei modificări, astfel încât scutirile prevăzute la aceste articole nu pot fi aplicate. Acest lucru este consecința unei exprimări neclare care lasă posibilitatea unor interpretări neconforme cu spiritul legii. Modificările aduse au în vedere eliminarea acestor neclarități și realizarea unor formulări precise care să ușureze aplicarea în practică a acestora scutiri, atât de necesare prestatorilor de servicii turistice.

 

Plecând de la această idee, a fost depus depus proiectul de lege, devenit lege 230/2020 care să aducă o exprimare mai clară în ceea ce privește impunerea clădirilor și a terenurilor utilizate pentru servicii turistice.