Conversatie deschisa in Contractul de munca la 08.04.2020
1480 3 2
Daniel
Utilizator inregistrat
08.04.2020

Buna ,ziua .Am o firma in Aiud cu 3 angajati SC.Am intrerupt activitatea in 17 martie cu legea Vela ,cea cu restaurante,baruri.Am inteles ca legea a fost publicată  in MO abia in 24 martie.Contabila mi a supendat contractele abia ieri.Pe perioada din 17 pana ieri mai pot primi somajul tecnic ? Si daca imi puteti spune cat ar fi cei 75% ,toti suntem cu minimul pe economie ,comert.MULTUMESC

Marcela
Utilizator neinregistrat
08.04.2020

Indemnizatia de la stat se primeste doar pe perioada starii de urgenta si pe perioada cat timp contractele de munca sunt suspendate. 

Contabila a inregistrat suspendarea contractelor ieri, dar intrebarea este; in decizia de suspendare, de cand figureaza contractele ca fiind suspendate?

In REVISAL suspendarea contractelor se inregistreaza cu o zi inainte de prima zi de suspendare. Totusi, daca din diferite motive nu s-a facut inregistrarea, se poate face si mai tarziu (exista sanctiuni, dar asta este altceva). 

Asadar, indemnizatia se poate primi doar pe perioada in care au fost suspendate contractele. 

Daca suspendarile s-au facut incepand de, de exemplu, prima zi a starii de urgenta (16.03.2020), ai dreptul sa ceri somaj tehnic pentru cei 3 salariati, in luna martie, pentru 12 zile. 

 

Daniel
Utilizator inregistrat
08.04.2020

Multumesc,dar revisalul a fost trimis cu data de luni 6 aprilie fara modificări

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Contractul de munca avand ca subiect Drepturi salariale
  Citeste mai multe despre Contractul de munca