Conversatie deschisa in Obligatii fiscale la 08.01.2018
2738 4 3
virg1954
Utilizator inregistrat
08.01.2018

Daca si persoanele care inchiriaza camere din casa proprie, in scop turistic, cu impozitare pe norma de venit, trebuie sa detina si sa completeze Registrul de evidenta fiscala? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Viorica
Utilizator inregistrat
08.01.2018
Contribuabilii care realizează venituri din activități independente pentru care venitul net anual...

Contribuabilii care realizează venituri din activități independente pentru care venitul net anual se stabilește pe baza normelor de venit au obligația să completeze registrul de evidentă fiscală numai partea referitoare la venituri - citat de aici - detalii

virg1954
Utilizator inregistrat
10.01.2018

Nu sunt multumit de raspuns pentru ca dvoastra nu ati observat ce este trecut in paranteza ( Registrul de evidență fiscală pentru persoane fizice care desfășoară activități independente (PFA, ÎI, profesii liberale) a fost aprobat printr-un ordin publicat astăzi (Ordin 3254 / 2017). Atenție! Registrul se completează și de către contribuabilii impozitați pe bază de normă de venit.  Deci nu toate persoanele care desfasoara activitati independente au aceasta obligatie, dupa parerea mea, ci numai PFA, II si profesii liberale. Ori eu v-am intrebat despre cei care nu intra in aceste categorii, adica persoane care inchiriaza camere din casa proprie.

Florian
Utilizator inregistrat
10.01.2018

Citez din ordinul 3254 / 2017:

(1) Contribuabilii prevăzuți la titlul IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, pentru care venitul net anual se stabilește în sistem real, în baza datelor din contabilitate, au obligația să completeze Registrul de evidență fiscală în conformitate cu prevederile prezentului ordin. Registrul de evidență fiscală se completează și de către contribuabilii prevăzuți la art. 60 pct. 1 lit. a) și d) din Codul fiscal.

(2) Contribuabilii care realizează venituri din activități independente pentru care venitul net anual se stabilește pe baza normelor de venit au obligația să completeze în Registrul de evidență fiscală numai partea referitoare la venituri.

Articolul 88, care face referire la "contribuabilii care realizează venituri din închirierea camerelor, situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una și 5 camere inclusiv, stabilite pe bază de normă anuală de venit", este inclus in titlul IV. 

In plus, chiar Dvs. ati citat: Atenție! Registrul se completează și de către contribuabilii impozitați pe bază de normă de venit. 

Trageti singur concluzia. 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Obligatii fiscale avand ca subiect Formulare fiscale
  Citeste mai multe despre Obligatii fiscale