Conversatie deschisa in Salarii, concedii medicale la 14.10.2019
1593 6 5
Alina
Utilizator inregistrat
14.10.2019

Buna ziua ,sunt in concediu prenatal din 18 septembrie 2019 si nu am primit nici un ban de luna trecuta pe motiv că nu a primit statul de plata de la contabilă, eu salarul il luam pe 30 a lunii,ce este de facut?

Anca
Utilizator neinregistrat
14.10.2019

Daca ai prezentat certificatul de concediu medical ti-ai indeplinit obligatiile. 

Sa-i acordam angajatorului putina incredere, poate nu este de rea credinta. Daca pana acum primeai banii pe 30, era poate datorita faptului ca aveai un salariu fix, cunoscut,. La concediul medical este un calcul care chiar necesita un stat de salarii intocmit corect. Totusi, iti putea oferi un avans. 

Vezi insa ca, daca salariul este pe bune, ar trebui sa primesti mai multi bani decat de obicei, pentru ca nu se fac anumite retineri. 

Alina
Utilizator inregistrat
14.10.2019

Dar am mai discutat si cu alte viitoare mămici si au zis ca ele au primit bani după 5 zile de la ducerea concediului la angajator.

Anca
Utilizator neinregistrat
14.10.2019

Acum, depinde. Daca firma este mare si are departament de salarizare, daca salarizarea este externalizata, etc. Daca angajatorul este serios, nu poti avea probleme.

Alina C
Utilizator neinregistrat
27.11.2019

Buna ziua,

Sunt in concediu prenatal din 6 aprilie 2019 si nu am primit nici un ban de la amgajator pe motiv că nu a primit banii de la casa de asigurari. Vorbim de o intarziere de 7 luni. Ce se poate face in aceasta privinta?

Multumesc!

 

Anca
Utilizator neinregistrat
28.11.2019

Pentru inceput ii explici ca incepi ca intentionezi sa faci un set de plangeri - ai unde si nu o sa-i convina. Faptul ca nu a primit banii de la casa de sanatate nu-i da dreptul sa nu-ti plateasca tie indemniatia cuvenita. Cu atat mai mult cu cat banii de la casa de sanatate se pot obtine si in cativa ani si in anumite cazuri deloc. 

Daca nu intelege, chiar merita o plangere. Se incepe cu ITM-ul. 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Salarii, concedii medicale avand ca subiect Calcul salarii