Conversatie deschisa in Contractul de munca la 11.06.2020
1606 4 3
Ana
Utilizator inregistrat
11.06.2020

Buna ziua, 

Lucrez pentru un angajator care are doua sedii: unul principal la Bucuresti si unul secundar in jud. Prahova. Eu imi desfasor activitatea la sediul secundar. Va rog sa imi spuneti daca angajatorul este obligat sa pastreze o copie dupa contractul meu de munca, la sediul secundar?

Va multumesc pentru raspuns.

Aura
Utilizator neinregistrat
11.06.2020

HG905/2017

(1) Angajatorii prevăzuți la art. 1 au obligația de a întocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariații încadrați cu contract individual de muncă, de a-l păstra în bune condiții la sediul angajatorului sau, după caz, la sediul secundar dacă este delegată competența încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă, precum și de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

Asadar, daca contractele de munca se incheie la sediul social (acolo este departamentul de resurse umane) iar la sediul secundar doar se desfasoara activitatea specifica societatii (nu si administrativ, in speta nu acolo se incheie contractele de munca), la sediul secundar nu este obligatorie tinerea unei copii. 

Dosarele de personal se vor tine doar la sediul social, in acest caz. 

 

Ana
Utilizator inregistrat
11.06.2020

  Totusi, Codul Muncii prevede in Art. 16 , aliniatul (4) ca: Angajatorul este obligat să păstreze la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc.

Iar in art.Art. 16^1 aliniatul (1) În sensul art. 16 alin. (4), locul de muncă reprezintă locul în care salariatul îşi desfăşoară activitatea, situat în perimetrul asigurat de angajator, persoană fizică sau juridică, la sediul principal sau la sucursale, reprezentanţe, agenţii sau puncte de lucru care aparţin acestuia.

Daca eu imi desfasor activitatea la sediul secundar, recunoscut ca atare  in certificatul constatator eliberat de ITM Prahova - nu ar trebui ca angajatorul sa pastreze o copie a contractului meu de munca la sediul secundar, acolo unde imi desfasor activitatea?

0
Vali - 12.06.2020

Primul raspuns nu este incorect, dar nu se referea exact la intrebarea ta. Era vorba despre dosarul personal al angajattului. 

Intr-adevar, nu exista inteles alternativ la prevederea din Codul muncii - trebuie sa ai, la punctul de lucru, o copie a contractului de munca. 

Chiar daca cele doua acte normative ar fi contradictorii din acest punct de vedere, prevederile Codului muncii prevaleaza fara discutie.

 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Contractul de munca avand ca subiect Contracte de munca
  Citeste mai multe despre Contractul de munca