Conversatie deschisa in Contractul de munca la 07.04.2020
713 3 3
Adriana
Utilizator neinregistrat
07.04.2020

Am o intrebare la care nu stiu ce sa raspund. Un salariat isi da demisia de la locul de munca. Nimic neobisnuit, numai ca salariatul in cauza are contractul de munca suspendat din cauza situatie curente. 

Ce sa raspund? Poate sa-i accepte demisia si sa o inregistreze? Cum ramane cu perioada de preaviz? Influenteaza cu ceva faptul ca are contractul de munca suspendat?

Multumesc. 

Andreea
Utilizator neinregistrat
07.04.2020

Eu stiu ca demisia este un act unilateral care trebuie inregistrat de catre angajator atunci cand salariatul o inainteaza. 

Deci demisia trebuie inregistrata. 

In ceea ce priveste celelalte intrebari, pentru ca oricum are contractul de munca suspendat (teoretic nu mai face nimic la el la munca) cred ca ar fi mai simplu sa inceteze contractul prin acordul partilor. Angajatorul inceteaza suspendarea si ulterior inregistreaza decizia de incetare cu acordul partilor. 

Eu zic ca este mai simplu asa. 

Anca
Utilizator neinregistrat
07.04.2020

Uite aici (codul muncii):

În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepția situațiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.

Adica ii inregistrezi demisia, iar termenul de preaviz, daca tineti la el, incepe sa curga din momentul in care inceteaza suspendarea contractului de munca. 

Cum zicea si Andreea, poate ar fi mai indicat sa se opteze pentru incetarea contractului de munca cu acordul partilor. 

Raspunde la intrebare

Raspunsul tau va fi vizibil imediat dupa aprobarea de catre unul dintre moderatorii TheExperts.
  Discutie deschisa in Contractul de munca avand ca subiect Contracte de munca
  Citeste mai multe despre Contractul de munca, Somaj tehnic

Top consultanti TheExperts
Consultantul zilei