Un clasament al județelor cu cele mai multe persoane angajate arată că București ocupă primul loc (15.441), urmat de Timiș (14.052), Suceava (11.881) și Neamț (10.350).

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj şi stimularea ocupării forței de muncă, modificată şi completată.

În primele nouă luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea îndemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 436.909 persoane.


Mai multe informații privind stadiul realizării „Programului de ocupare a forței de muncă” al ANOFM sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea Programe, Strategii, Statistici.

 

Sursa: ANOFM