Termenul ”voucher de vacanţă” va fi interpretat ca făcând referire inclusiv la voucherul de vacanță pentru utilizare în extrasezon.

Prin „extrasezon” se înțelege perioada aprilie - mai și perioada octombrie - noiembrie a fiecărui an calendaristic.

 

Angajații pot primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacantă, vouchere de vacantă cu utilizare pentru un an de zile sau vouchere de vacantă pentru utilizare în extrasezon, în funcție de opțiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor. Această opțiune nu poate fi schimbată în decursul anului.

 

Voucherele de vacanţă pentru utilizare în extrasezon ar urma sa fie bonuri de valoare emise în format electronic, fiind destinate exclusiv achiziţionării pachetelor de servicii turistice care sunt prestate în perioada aprilie-mai și octombrie-noiembrie. 

 

Voucherele de vacanță pentru extrasezon nu ar putea fi utilizate pentru achiziția online a pachetelor de servicii turistice, cu excepția situației în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea acestora în momentul efectuării plății. În aceste cazuri, unitatea afiliată trebuie să înştiinţeze unitatea emitentă să configureze caracteristicile suportului electronic în sensul efectuării de plăţi online.

 

Important! Acesta este doar un proiect de OUG propus de Ministerul Turismului și nu se aplică încă.