Tot adoptat tacit de Senat este și proiectul de lege (tot pentru modificarea Codului Fiscal) potrivit căruia, în cazul companiilor cu minim 30 angajați să se scutească din plata impozitului pe profit anual sumele de bani utilizate pentru construirea și/sau întreținerea de creșe sau grădinițe, pentru copiii angajaților acestora. 


Măsura, dacă s-ar adopta, ar urma să fie aplicată numai de către companiile plătitoare de impozit pe profit.  

 

Tot în stadiul de proiect (adoptat tacit de Senat) și tot cu intenția de a fi aplicată începând cu 1 Ianuarie 2020 se află și propunerea de eliminare a taxării contractelor de muncă cu timp parțial la nivelul salariului minim. Inițiatorii propun eliminarea totală a prevederilor nu de mult introduse și taxarea muncii la nivelul salariului realizat, indiferent de timpul de lucru prevăzut în contractul de muncă.  
 
În același proiect de lege se propune și scăderea nivelului accizelor pentru combustibil (benzină cu plumb, benzină fără plumb și motorină).  

 

Proiectul de lege privind eliminarea taxării contractelor de muncă cu timp parțial cel puțin la nivelul salariului minim brut de economie este dublat de un al proiect de lege, și el adoptat tacit de Senat, al doilea ce acest fel.