Premierul crede că diferențierea salariului minim în funcție de studii nu se justifică, însa este doar o părere personală, precizând că va fi găsită o formulă obiectivă care să stea la baza creșterii salariului minim brut pe economie. 

 

Întrebat dacă va exista o diferențiere a nivelului salariului minim în funcție de studii, premierul a răspuns că poate exista doar un singur salariu minim. 

 

Nu poate exista decât un singur salariu minim. Conceptul de salariu minim este fundamentat astfel că nu poți avea mai multe variante de salariu minim. În ceea ce privește salariul minim pe ramură, sigur că probabil creșterea acestuia în perspectivă va trebui gândită pe ramură în funcție de creșterea indicelui de productivitate. În perspectivă ne vom gândi la o reglementare care de altfel ne  este solicitată de Comisia Europeană din anul 2015.

 

În urmă cu o săptămâna, purtătorul de cuvânt al Guvernului spunea că salariul minim brut pentru 2020 ar urma să fie stabilit de către Guvern spre sfârșitul lunii noiembrie, după realizarea unor analize care să determine nivelul de creștere al acestuia. O decizie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor.