Discutie: Declarația unica

Discutie in forum, inceputa la data de 19.10.2020 | Categorie: Impozitul pe venit

Bună ziua! Am un apartament dat spre închiriere acum 2 ani. Sotul meu a decedat în urma cu un an. Nu am facut inca succesiune dupa soț . Am depus declaratia unica ptr ambi. Acum cand sa merg sa platesc impozitului mi  sa spus ca nu am depus declaratia unica bine ptr ca nu figurează în baza de date.  Intrebarea mea este daca mai pot depune declaratia acum? S...

ANAF reamintește: Termenul de depunere pentru Declarația Unică este 30 iunie 2020

Publicat de TheExperts | Data: 18.06.2020 | Categorie: Impozitul pe venit - diverse

Termenul pentru depunerea Declarației unice privind impozitul și contribuțiile pentru veniturile obținute de PFA și alte persoanele fizice din activități independente, drepturi de autor, chirii, dividende și alți contribuabili, este 30 iunie 2020.   

Guvernul corectează două greșeli din legea care stabilește aplicarea bonificațiilor la impozitul pe profit / micro și pentru trimestrele II și III

Publicat de admin | Data: 17.06.2020 | Categorie: Declararea si plata impozitului pe venit

Bonificațiile la plata impozitului pe profit / micro se vor aplica și pentru trimestrele II și III, numai că legea prin care s-a reglementat acest aspect are 2 omisiuni/greșeli. Acestea urmează să fie corectate.  

Discutie: impozit pentru pensii din strainatate

Discutie in forum, inceputa la data de 16.06.2020 | Categorie: Impozitul pe venit

in ce cont se plateste impozitul pentru pensiile primite din strainatate...

Discutie: PFA norma venit

Discutie in forum, inceputa la data de 08.05.2020 | Categorie: Impozitul pe venit

Am un PFA norma de venit si norma este sub salariu minim pe economie.Nu platesc pentru pensie doar sanatatea.Am suspendat provizoriu activitatea pentru starea de urgenta si am primit ajutor de la stat.Problema este ca ajutorul este la valoarea 75% din salariu mediu pe economie care include si taxele.Eu am platit pana acum doar sanatatea, urma impozitul.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac cu bani...

Termenul pentru depunerea declarației unice a fost amânat

Publicat de TheExperts | Data: 08.05.2020 | Categorie: Declararea si plata impozitului pe venit

Termenul pentru depunerea declarației unice a fost amânat iar, se arată într-un comunicat emis de Finanțe. Aceasta ar fi a doua modificare a termenului pentru depunerea declarației unice, după ce, în februarie, prin OG 6 / 2020, termenul a fost modificat pentru prima dată.  

Guvernul anunță bonificații pentru plata în termen a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale

Publicat de TheExperts | Data: 08.05.2020 | Categorie: Declararea si plata impozitului pe venit

Guvernul anunță, și în acest an, bonificații pentru plata în termen a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale și, în același timp, anunță, prin intermediul aceluiași comunicat, amânarea termenului de depunere pentru declarația unică.

Calculul și declararea obligațiilor fiscale pentru indemnizațiile primite pe perioada stării de urgență

Publicat de TheExperts | Data: 07.05.2020 | Categorie: Creante fiscale

Calculul și declararea obligațiilor fiscale în cazul indemnizațiilor primite, pe perioada stării de urgență, de către PFA, II, IF, profesii liberale, avocați, persoane care obțin venituri din drepturi de autor, etc - precizări DGRFP Galați - AJFP Vrancea (comunicat).  

Florin Cîțu: În niciun caz nu vom crește taxe în acest an

Publicat de TheExperts | Data: 16.04.2020 | Categorie: Impozitarea veniturilor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu există nicio intenție în ceea ce privește creșterea de impozite și taxe: nu crești taxele și dobânzile în perioadă de criză.

Registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice care desfășoară activități independente - cine și cum îl completează

Publicat de TheExperts | Data: 17.01.2020 | Categorie: Impozitul pe venit - diverse

Registrul de evidență fiscală pentru persoane fizice care desfășoară activități independente (PFA, ÎI, profesii liberale) trebuie completat în perioada următoare de către o serie de contribuabili. Atenție! Registrul se completează și de către contribuabilii impozitați pe bază de normă de venit. 

Normele de venit pentru anul 2020

Publicat de TheExperts | Data: 14.01.2020 | Categorie: Venituri din activitati independente

Norme de venit 2020 - Normele de venit pentru activitățile independente, aferente anului 2020, au fost publicate de ANAF pe site-ul propriu. Iată care sunt normele de venit astfel aplicabile in anul 2020: 

Impunerea din oficiu a veniturilor persoanelor fizice - procedura

Publicat de TheExperts | Data: 08.11.2019 | Categorie: Impozitarea veniturilor

Impunerea din oficiu a veniturilor persoanelor fizice se realizează în situația în care nu se depune declarație de impunere de către beneficiarii de venituri despre care fiscul are indicii că ar realiza venituri pe care ar trebui să le declare, respectiv să le impoziteze. 

Impozitarea pensiilor obținute din străinătate

Publicat de TheExperts | Data: 03.11.2019 | Categorie: Impozitul pe venit - diverse

Impozitarea pensiilor primite din străinătate a făcut obiectul unui material realizat de DGRFP Brașov. Am extras câteva dintre ideile principale ale materialului, așa cum a fost el publicat. Pentru versiunea integrală, găsiți un link la sfârșitul articolului.

Modificări la Codul fiscal - Legea 30/2019 - Impozitul pe venit

Publicat de TheExperts | Data: 18.01.2019 | Categorie: Codul fiscal - diverse

Ieri a fost publicată în MO nr. 44 Legea Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

AJFP Olt: Registrul de evidență fiscală pentru contribuabili persoane fizice nu se eliberează de către organul fiscal.

Publicat de TheExperts | Data: 13.02.2018 | Categorie: Impozitul pe venit - diverse

AJPF Olt face precizarea, printr-un comunicat, că Registrul de evidență fiscală pentru persoane fizice nu se eliberează de către organul fiscal ci se întocmește în formă scrisă sau electronică, respectând formatul impus de Ordinul 3354 / 2017 privind Registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice, contribuabili potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Scutirea de impozit pe venitul din salarii, pentru programatori, în 2018

Publicat de TheExperts | Data: 18.01.2018 | Categorie: Venituri din salarii si asimilate salariilor

Astăzi a fost publicat ordinul privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator ce se va aplica începând cu 1 februarie 2018. Mai exact, este vorba despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru încadrarea salariaților în categoria persoanelor scutite de la plata impozitului pe venitul din salarii. 

Prețurile medii ale produselor agricole pentru anul 2018 au fost stabilite de ANAF

Publicat de admin | Data: 18.01.2018 | Categorie: Impozitul pe venit - diverse

În vederea calculării veniturilor anuale brute obținute din cedarea folosinței bunurilor prin arendare, în cazul în care arenda se exprimă în natură, ANAF publică anual prețurile medii brute pentru produsele agricole. În articol, prețurile medii valabile pentru anul 2018. 

Discutie: PFA cu activiate agricola - forma de impozitare

Discutie in forum, inceputa la data de 17.01.2018 | Categorie: Impozitul pe venit

Buna ziua, Un PFA cu norma activitate agricola - exista modificari in anul 2018 in ceea ce priveste forma de desfasurare a activitatii?...

Impozitarea dividendelor în 2018

Publicat de TheExperts | Data: 16.01.2018 | Categorie: Venituri din investitii

"Cum se impozitează dividendele în anul 2018?" este o întrebare pentru care încă se mai caută răspunsuri, în contextul schimbărilor intervenite în ceea ce privește nu impozitul, ci contribuatia la asigurările sociale de sănătate datorată de beneficiarii acestor surse de venit. 

Discutie: Venit PFA estimat, mai mic decat cel realizat. Cum recuperez impozitul platit in plus?

Discutie in forum, inceputa la data de 07.12.2017 | Categorie: Impozitul pe venit

Am un PFA pentru care am estimat ca in anul 2016 voi realiza un venit, dar constat acum, la sfarsit de an, ca venitul realizat este mult mai mic decat cel estimat. Avand in vedere ca s-au facut plat anticipate la nivelul venitului estimat, care este procedura de recuperare a impozitului platit in plus?...

Discutie: Deducere personala pentru persoana angajata in timpul lunii

Discutie in forum, inceputa la data de 07.12.2017 | Categorie: Impozitul pe venit

Buna, Daca firma a angajat la jumatatea lunii trecute o persoana, pot sa-i acord deducere pentru luna respectiva (Noiembrie, in cazul meu). Idea este ca s-a angajat dupa ce si-a incetat contractul de munca la alta firma, unde, probabil, pentru zilele din Noiembrie in care a lucrat la ei, a beneficiat, de asemenea, de deducerea personala. In acest din urma caz, trebuie sa ma asigur c...